Gaat uw peuter al naar de opvang?

Peuteropvang draagt bij aan de ontwikkeling van uw kind

In de gemeente Weststellingwerf zijn meerdere locaties waar peuteropvang wordt aangeboden.  Kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar kunnen daar in een veilige omgeving heerlijk spelen. Ze ontmoeten leeftijdsgenootjes en gaan aan de slag met allerlei speel- en ontwikkelingsmaterialen.  Naast het samen spelen, delen en leren hebben de peuters vooral veel plezier.

De peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) draagt bij aan de ontwikkeling van uw kind. En maakt de overstap naar het basisonderwijs gemakkelijk.  Wanneer er sprake is van een achterstand in de ontwikkeling, kan een programma van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) uw peuter extra ondersteuning bieden.

Bijdrage in de kosten

Ouders waarvan de kinderen naar een erkende peuteropvang gaan, hebben recht op een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten. Via de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of via een toeslag van de gemeente. Heeft u vragen over de kosten per maand, neemt u dan contact op met de peuteropvang bij u in de buurt.

Opvanglocaties

In Weststellingwerf zijn vier organisaties die erkende peuteropvang bieden: Doomijn,  Kinderkei,  ’t Hummelhus en Thuishuis de Speelhoek. Omdat zij allemaal meerdere opvanglocaties hebben, is er altijd wel een peuteropvang bij u in de buurt.

Adressen peuteropvang

Er zijn negen locaties voor erkende peuteropvang in Weststellingwerf, Er is dus altijd wel een peuteropvang bij u in de buurt.

Vier organisaties die erkende peuteropvang bieden

Stichting Doomijn Peuterspeelzalen

Postbus 1064
8001 BB Zwolle
https://www.doomijn.nl/

‘t Hummelhûs

Hoofdweg 221
8474CG Oldeholtpade
http://www.thummelhus.nl/

De Kinderkei

Peuteropvang De Kinderkei
Boijlerweg 88
8392 NK Boijl
https://www.dekinderkei.nl/

Thuishuis De Speelhoek

Peuteropvang    De Speelhoek
Kerkeweg 10B
8485 JJ Munnekeburen
http://www.thuishuis.info/thuishuizen/de-speelhoek