Terra Wolvega houdt open dag

Wolvega – Terra Wolvega organiseert woensdag 31 januari een Open Dag voor het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Een mooie manier om kennis te maken met docenten en leerlingen, rond te kijken en alle vragen te stellen die leerlingen groep 8 en hun ouders/verzorgers hebben.

Terra Wolvega biedt zowel vmbo-groen als het Groene Lyceum. Bij vmbo-groen kunnen leerlingen verschillende leerwegen volgen die aansluiten bij hun capaciteiten: gl/tl, kb en bb. Ook biedt Terra de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo). Het is een veelzijdige opleiding met plek voor theorie en praktijk.

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is een leerroute voor leerlingen met een havo of havo/vwo advies die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. Het Groene Lyceum wordt afgesloten met een mbo-diploma op niveau 4, daarmee kan de leerling direct naar het hbo of beginnen in een beroep. Ook hier is een goede mix van theorie en praktijk en veel ruimte om tijdens stages van alles over interessante beroepen te ontdekken.

Eigen onderneming

De afgelopen tijd is een aantal leerlingen van klas 3 en 4 heel hard bezig geweest met het opzetten van een minionderneming voor het keuzevak ‘Ondernemen’. Zij gaan op de Open Dag van 31 januari hun ‘handelswaar’ aan de man brengen. Dit jaar ligt de nadruk meer op een ‘foodmarket’ met de verkoop van onder andere pannenkoeken, s’mores (de beroemde marshmallowsandwich), zelfgemaakte pizza en dergelijke. Maar er zijn ook prachtige kaarsenhouders voor het interieur te koop, men kan meespelen met het ‘Rad van Fortuin’, de ‘voetbal skills’ kunnen worden getest en wellicht kan er een leuk prijsje in de wacht gesleept worden. De leerlingen hebben zelf bedacht en uitgewerkt wie er een verkoper, manager, pionier of vakman moet zijn binnen hun onderneming. Een prachtig oefenproces voor wie later een eigen bedrijf wil starten of binnen een bedrijf komt te werken.

Benieuwd geworden? Bezoek de Open Dag van Terra Wolvega op woensdag 31 januari van 15.00 – 17.00 uur en van 19.00 – 21.00 uur aan de Paulus Potterstraat 33, 8471 VM Wolvega.