Subsidie provincie voor sloop of herbestemming panden

Provincie Fryslân stelt € 2 miljoen euro aan subsidie beschikbaar voor het herbestemmen of slopen van panden in het stedelijk-/dorpsgebied in Friesland.

Hiermee wil de provincie een impuls geven aan – en behoud van – de kwaliteit van aantrekkelijke woon- en leefgebieden in de steden en dorpen van Friesland. De regeling staat open voor iedereen, met uitzondering van corporaties.

Waar is de subsidie voor bedoeld?

  • het herbestemmen van panden zonder woonfunctie naar een woonfunctie. Denk aan het ombouwen van een kantoor naar wonen of een voormalige school naar wonen.
  • Het herbestemmen van panden naar nieuwe functies of een combinatie van functies en wonen. Denk bijvoorbeeld aan het herbestemmen van een oude bedrijfsgarage in een dorp naar bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk of een winkelfunctie.
  • Het slopen van verpauperde woningen en/of andere panden, de rotte kiezen. Soms leent vastgoed zich technisch niet meer voor hergebruik. Sloop is dan vaak de beste optie. Dit kost geld. Een kleine subsidie kan vaak een impuls zijn om te starten.

Er kan per projectlocatie 1 keer gebruik gemaakt worden van de subsidieregeling.

Per project is een maximale subsidie mogelijk van € 50.000.— (de hoogte van uw subsidie is afhankelijk van het project)

Wanneer kan ik subsidie aanvragen?

De regeling gaat in vanaf 5 februari 2018 en duurt tot en met 28 december 2018.
Aanvragen kunnen vanaf 5 februari met het aanvraagformulier worden ingediend. Het eerder indienen van een aanvraag is een weigeringsgrond. Ook mag er nog niet gestart zijn met de werkzaamheden. Let op: Voor de regeling hanteert de provincie het principe ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

Voor vragen over de regeling kunt u contact opnemen met afdeling Financieringen en Subsidies op 058 – 292 53 35. Het e-mailadres is [email protected].