Nationale herdenking Geweldslachtoffers komt naar Wolvega

Wolvega – De jaarlijkse, landelijke, Dag Herdenken Geweldslachtoffers vindt in 2018 plaats in Wolvega. Na Alkmaar in 2016 en Rotterdam in 2017 wordt de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in 2018 in Wolvega gehouden.

De herdenking wordt gehouden op zaterdag 22 september 2017 en al plaatsvinden in het centrum van Wolvega, in het Griffioenpark en op het bordes van het gemeentehuis. Programmaonderdelen zijn onder meer het voorlezen van de namen van slachtoffers en een herdenkingstocht door het centrum waarbij ook inwoners kunnen aansluiten. De jaarlijkse Dag Herdenken Geweldslachtoffers is een initiatief van Stichting Herdenken Geweldslachtoffers.

De dag van herdenken is heel belangrijk voor de nabestaanden; als lotgenoten delen zij het gemis van hun dierbaren met elkaar. Daarnaast brengt de dag de gevolgen van geweld op een indrukwekkende manier onder de aandacht” Burgemeester Van de Nadort

Lindefestival verplaatst

Om ruimte te geven aan deze jaarlijkse herdenking is het Lindefestival 2018 een week naar voren verplaatst. Het Lindefestival vindt plaats van 13 t/m 15 september 2018. Ook de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega! (WOW!) die het jaarlijkse Lindefestival organiseert, draagt de herdenking een warm hart toe. In goed overleg met de Stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers hebben zij besloten om het Lindefestival te vervroegen. De Dag Herdenken Geweldslachtoffers wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag van week 38, wat in eerste instantie samenviel met het Lindefestival.

Ook in Weststellingwerf zijn inwoners het slachtoffer geworden van geweld. De gemeente Weststellingwerf heeft daarom haar medewerking aan de dag toegezegd. “De dag van herdenken is heel belangrijk voor de nabestaanden; als lotgenoten delen zij het gemis van hun dierbaren met elkaar. Daarnaast brengt de dag de gevolgen van geweld op een indrukwekkende manier onder de aandacht” aldus burgemeester Van de Nadort.