Kinderen blussen brandjes en hulpdiensten presenteren zich tijdens Veiligheidsmarkt

Wolvega – In het centrum van Wolvega werd vandaag door de gemeente een veiligheidsmarkt gehouden. Politie, ambulance, brandweer, EHBO en de gemeenten presenteerden zich hier in het kader van de veiligheid.

Ter hoogte van het Pastorieplein waren de vele hulpverleners aanwezig. De markt was niet alleen interessant voor kinderen, voor volwassenen zijn er diverse voorlichtingen omtrent veiligheid en hoe ze het thuis nog veiliger kunnen maken. Ook informatie over EHBO hoort daar bij. Wie kennis wilde maken met de wijkagenten was hiervoor ook op het goede adres in de Van Harenstraat.

Voor kinderen was er daarentegen ook genoeg te doen, zo konden ze een brandje blussen in een speelhuisje voor Huize Lindenoord en konden ze een kijkje nemen in de auto van de Mobiele Eenheid.

Kameleonrace

Nieuw was de ‘Kameleonrace’. Door enkele brandweerlieden is een oude container omgetoverd tot quiz container met spelelement. In een boerderij is brand ontstaan, door het goede antwoord te geven op de vragen kwam de kameleon, met voor zich een praam waar de brandweerauto op stond, steeds dichter bij de brand.

De container is enkele dagen terug gepresteerd en kon al op aardig wat toeloop rekenen van jong en oud.