Wethouders slaan eerste paal voor uitbreiding gemeentewerf

Wolvega – Wethouders Jack Jongbloed en Cor Trompetter slaan donderdag 2 november de eerste paal van de uitbreiding van de gemeente haar gemeentewerf. Op het terrein komt een nieuwe loods van 600m² en bestaande gebouwen worden aangepast.

Aanleiding van de uitbreiding is de komst van de nieuwe medewerkers van de de sociale werkvoorziening, die sinds 1 oktober 2017 in dienst zijn van de gemeente. De nieuwe loods wordt gebruikt voor stalling, opslag en als werkplaats. Het bestaande hoofdgebouw wordt opnieuw ingericht met onder andere extra kantoorruimte. De kantine wordt verplaatst en vergroot en geschikt gemaakt om ook als opleidingsruimte te gebruiken. Verder komt er op het terrein extra parkeerruimte en is er aandacht voor veilige verkeersstromen.

De bouw van de nieuwe loods zal volgens planning eind januari gereed zijn en kan in april in gebruik worden genomen. Tot die tijd werken de nieuwe medewerkers in het groenonderhoud vanuit een tijdelijke locatie aan de Pieterslaan. De totale investering voor de nieuwbouw en verbouw bedraagt € 1,1 miljoen.