Concept-Omgevingsvisie door 150 inwoners besproken

Sinds begin 2017 werkt de gemeente Weststellingwerf aan het maken van een toekomstvisie. In zes bijeenkomsten over verschillende thema’s is met inwoners en belanghebbenden gesproken over hoe deze Omgevingsvisie eruit moet zien. Al deze informatie is verwerkt in een voorlopige visie, deze is woensdagavond gepresenteerd op het gemeentehuis.

Ongeveer 150 personen kwamen de uitkomst bekijken. Ook werd met alle aanwezigen getest of de instrumenten van de Omgevingsvisie daadwerkelijk werken.

Leerlingen van obs Heidepolle werkten ook mee aan de Omgevingsvisie. Kinderen zijn immers de toekomst van deze gemeente. In 5 lessen maakten zij maquettes die laten zien wat zij belangrijk vinden in hun toekomstige leefomgeving. Zonne-energie, hoge gebouwen en opvallende ontwerpen kwamen daarbij naar boven. Zij presenteerden hun projecten woensdagavond in een volle raadzaal aan alle aanwezigen. Hun presentatie is onderaan deze pagina te lezen. Via deze link is een filmpje van de presentatie te zien, gemaakt door Lenus van der Broek.

Hoe nu verder?

Na de bespreekavond van woensdag maken we – met de opbrengst van deze avond – van het concept een ontwerp. Het ontwerp wordt naar verwachting op 12 februari 2018 door de gemeenteraad in de algemene raadsommissie behandeld. Vervolgens beslist de gemeenteraad op 5 maart 2018 in de raadsvergadering of het ontwerp van de Omgevingsvisie ter inzage kan worden gelegd. Dat betekent dat alle inwoners het kunnen bekijken.
Daarna is de gemeenteraad weer aan zet. We verwachten dat de Omgevingsvisie net voor de zomervakantie van 2018 wordt vastgesteld door de gemeenteraad.

Wat kunt u als inwoner nog doen?

Voordat het ontwerp van de Omgevingsvisie wordt besproken door de gemeenteraad, kunt u er met de gemeenteraadsleden over praten. Dit kan tijdens het inloopspreekuur op maandag 5 februari 2018.

Meer informatie hierover vindt u hier: meepraten met de raad

Reportage Omrop Fryslân: Hoe moet Weststellingwerf eruitzien? Kinderen geven advies.

bron: Gemeente Weststellingwerf