Geslaagde proefblussing bij Motip

Op zaterdag 16 december is bij Motip Dupli in Wolvega een CO2 proefblussing uitgevoerd. Deze proef werd uitgevoerd om de juiste werking van het blussysteem voor het nieuwe hoogbouwmagazijn te testen. De proefblussing was succesvol; de installatie voldeed aan alle wettelijke verplichtingen op het gebied van detectie, alarmering en blussing.

Motip Dupli werkt met gevaarlijke stoffen en valt onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de provincie. Om risico’s te beperken, moet het bedrijf aan veel veiligheidsvoorschriften voldoen. Zo heeft het nieuwe hoogbouwmagazijn een speciale blusinstallatie. Een beginnende brand wordt met CO2 meteen gedoofd.

Een eerder op 25 november geplande test werd op het laatste moment afgelast vanwege een lekkage. Een hoeveelheid CO2 kwam vrij, maar leverde geen gevaar op voor de volksgezondheid.

Uit onderzoek door een onafhankelijk deskundige bleek dat de geïnstalleerde tank op een verantwoorde manier gerepareerd kon worden. En dat is inmiddels gebeurd. De proefblussing kon daarop plaatsvinden.

Met de testresultaten van deze proef kan de volgende stap gezet worden naar de ingebruikname van het hoogbouwmagazijn.