Weststellingwerf zet met elektrische auto’s nieuwe stap in duurzaamheidsambitie

Gemeente Weststellingwerf heeft twee nieuwe dienstauto’s aangeschaft. De auto’s rijden 100% elektrisch. Hiermee zet Weststellingwerf een nieuwe stap in de richting van haar duurzaamheidsambitie.

Wethouder Frans Kloosterman nam maandag 5 februari de auto’s symbolisch in gebruik. Gemeente Weststellingwerf heeft voor de komende jaren een stevige ambitie op het gebied van duurzaamheid.

Met de aanschaf van twee elektrische dienstauto´s draagt de gemeente bij aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Het is één van de maatregelen waarmee de gemeente het goede voorbeeld wil geven. Het sluit goed aan bij de verschillende initiatieven om binnen Weststellingwerf grootschalig duurzame elektriciteit te produceren met zonnepanelen. In Noordwolde en op het industrieterrein in Wolvega zijn inmiddels de eerste stappen naar de aanleg van zonneparken gezet, waar voor grote aantallen huishoudens elektriciteit uit zonne-energie wordt opgewekt.

“In onze gemeente zijn inmiddels al vele organisaties en ondernemers bezig met het opwekken van alternatieve energie, zoals zonne-energie. Wij zijn er trots op dat in Weststellingwerf al veel zonne-energie wordt omgezet in bruikbare elektriciteit. Als je met een helikopter over de gemeente zou vliegen, zie je al veel zonnepanelen. Wij zijn daar met recht trots op en vinden het belangrijk om dat te stimuleren, maar uiteraard ook zelf ons steentje aan bij te dragen.”

Het motto ‘samen de schouders eronder’ uit het gemeentelijk klimaatbeleid (2010-2020) krijgt de komende tijd verder vorm. Doel is om in 2020 minimaal 30% minder broeikasgassen uit te stoten (ten opzichte van 1990), 20% energie te besparen en 20% duurzame energie op te wekken. Met deze ambitie levert de gemeente een bijdrage aan de uitvoering van het Verdrag van Parijs (2015). De doelstelling hiervan is om de stijging van de temperatuur op aarde als gevolg van de uitstoot broeikasgassen te beperken tot ruim onder de 2 graden.