Zaken doen met de digitale overheid? De Bibliotheek helpt!

Foto: Google streetview

Voor steeds meer overheidszaken zoals aangifte doen bij de politie, uw pensioen bekijken, en zorgdeclaraties indienen bij de zorgverzekeraar heeft u de computer nodig. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de bibliotheek. De bibliotheek heeft computer-, internet- en printvoorzieningen en biedt cursussen om te leren omgaan met de digitale overheid. Het gebruik van de computers en de cursus is gratis. Ook wanneer u geen lid bent  van de bibliotheek kunt u hier gebruik van maken.

Cursussen computer, internet en digitale overheid

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites zoals bijvoorbeeld mijntoeslagen.nl en mijnoverheid.nl Na deze cursus kunt u zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.

De cursus Digisterker wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit vier bijeenkomsten:

  •        Bibliotheek Gorredijk: Vrijdag 9, 16, 23 en 30 maart 2018 van 15.30 – 17.30 uur
  •        Bibliotheek Oosterwolde: Dinsdag 6, 13, 20 en 27 maart 2018 van 14.00 – 16.00 uur
  •        Bibliotheek Wolvega: Woensdag 7, 14, 21 en 28 maart 2018 van 15.00 – 16.30 uur

Voor hulp bij het gebruik van computer en internet, is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leert u de computer op te starten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens leert u via internet informatie op te zoeken, iets te kopen of een reis te boeken. Tot slot volgen de sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

De cursus Klik en Tik wordt op de volgende dagen gegeven*:

  • Bibliotheek Wolvega: elke woensdag van 13.30 – 14.30 uur
  • Bibliotheek Oosterwolde: elke donderdag van 19.00 – 20.30 uur
  • Bibliotheek Gorredijk: bij minimaal 5 aanmeldingen start de cursus

*Op alle locaties geldt m.u.v. de schoolvakanties.

Aanmelden

Aanmelden voor één van de cursussen kan via de website. Je kunt je ook aanmelden aan de balie van de bibliotheek of telefonisch. Telefoonnummer: Bibliotheek Wolvega 0561-612623