Sloop voormalig Bornego College gaat van start

In november 2017 zijn de laatste statushouders vertrokken uit het voormalige Bornego College in Wolvega. Kort daarna is aangekondigd dat het pand wordt gesloopt. De sloop start in de week van 5 maart.

In totaal hebben 24 gezinnen uit vier verschillende landen tijdelijk gewoond in de voormalige school. Toen het schoolgebouw leeg kwam te staan, is onderzocht of het nog voor een andere functie kan worden gebruikt. Vanwege de slechte technische staat, is niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente besloten om het oude Bornego College te slopen.

Voorzieningen zijn verkocht

In 2015 is het pand verbouwd en zijn er installaties, meubilair en huisraad aangeschaft voor de bewoning. Omdat de gemeente Weststellingwerf duurzaamheid belangrijk vindt, zijn (her)bruikbare zaken voor de sloop verwijderd en verkocht.

Een deel van de inrichting is door de laatste tijdelijke bewoners overgenomen. Een deel van de inboedel is achtergebleven, hiervoor wordt in overleg met lokale partijen zoals Timpaan, de kledingbank en voedselbank een bestemming gezocht.

Woningstichting Weststellingwerf hergebruikt de CV-ketels en de warmwaterboilers worden ingezet bij de vervanging van installaties in gemeentelijke gymlokalen.

Nieuwbouw

Het is de bedoeling dat op de locatie van het voormalig schoolgebouw sociale huurwoningen worden gebouwd. Gesprekken hierover worden gevoerd. Zodra hierover meer bekend is, komt er een gesprek met de buurtbewoners.