SCO worstelt… maar komt niet boven!

De start was prima bij de laatste veldwedstrijd van 2015. Zelfs de zon had zich langs de goed gevulde lijnen van de Holttuun gemeld. Een fel SCO kwam via schoten van Marloes en Frank al snel op een 2-0 voorsprong. Maar daarna stokte het. SKF profiteerde van het feit dat de kansen niet afgerond werden en nam brutaal de leiding over waardoor de thuisploeg in de achtervolging moest. Schoten van Henk-Jan en Jantine trokken de teams op 4-4 in evenwicht. Daarna werd er over en weer gescoord waardoor er na 10 minuten een stand van 7-7 op het scorebord stond.

Na een fraaie omdraaiactie van Pascal op 9-8 combineerde SCO via vlot en goed samenspel naar 12-9 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar SKF stroopte de mouwen op, zette aan, gaf in de verdediging elkaar prima rugdekking en bereikte het rustsignaal op een gelijke stand van 12-12.

Het eerste schot na rust was gelijk raak waardoor SKF op voorsprong kwam. Via Annemijn en een stip van Melvin kwam SCO terug. Maar SKF gaf niet op en leek meer honger naar de winst te hebben. Tekenend hiervoor was de actie van een SKF-dame die een wegschietende bal veroverde door zich met een snoekduik voorbij de sprintende Jantine te werpen en in de val de bal op een medespeler wist te plaatsen. Dat ze daarna minutenlang op de kunstmat bleef liggen en verzorging nodig had nam ze op de koop toe.

De coach gebruikte de time-out om zijn team op scherp te zetten. Marloes wist veel ballen uit de aanvalslijnen van SKF te stelen en na een gemiste stip schoot zij persoonlijk haar team naar 16-14. De taak was om deze voorsprong niet meer uit handen te geven maar een vinnig SKF weigerde om zich daar bij neer te leggen. Ze knokten zich langszij. SCO verzuimde om de kansen te verzilveren en nadat de gasten weer op voorsprong waren gekomen ging de thuisploeg gejaagd op zoek naar de gelijkmaker. Te gretig probeerde SCO om de bal terug te veroveren waardoor SKF met een laatste stip de winnende 16-18 aan kon tikken.

Twee onverwachte nederlagen op rij. In plaats van een plek bij de top 3 moet er nu naar onderen gekeken worden waar de achtervolgers steeds harder in de nek beginnen te hijgen nu ook Oost Arnhem de eerste punten heeft binnengehaald. Na het komende zaalseizoen wacht SCO nog een stevige klus om de uitgesproken doelstelling waar te kunnen maken.

Scores SCO: Marloes Frieswijk 3, Jantine Hoogeveen 3, Annemijn Zwolle 3, Melvin Frieswijk 3 (2) Pascal Frieswijk 2 (1), Henk-Jan Bakker 1, Frank van der Veen 1,

bron: k.v. SCO