Follow up edition “Kleintje” Wolvest.

Foto: mix

Wolvest terug op het podium in de MIX !! Vrijdag 30 oktober

Bands en muzikanten krijgen tegenwoordig steeds minder ruimte om zich te laten zien, en zich daardoor te ontwikkelen. Jammer, want bezuinigingen of niet: van talent moet je kunnen genieten. Met die gedachte is Wolvest ontstaan in 2001, destijds vanuit het Muziekatelier Wolvega, toen nog gevestigd in de showroom van Troost en de Boer. Naast een fantastische avond voor bezoekers, met vele optredens, is het doel van dit festival bands en singer-songwriters uit de regio te stimuleren en hun een kans te geven om zich te presenteren aan het grote publiek. Daarom pakt Jongerencentrum de MIX de draad weer op met de organisatie van de Follow up edition “Kleintje” Wolvest.

De organisatie van “kleintje” Wolvest is voor deze Follow up edition blij de volgende bands te hebben kunnen aantrekken voor dit gratis festival.
Flashbang, Flashbang is een jonge energieke band uit Weststellingwerf gevormd in oktober 2014. Ze spelen voornamelijk covers van o.a. Green Day, Red Hot Chili Peppers, Guns N’ Roses, Rage Against The Machine, Muse en Kensington, maar hebben ook eigen nummers. Het belangrijkste aan de nummers die ze spelen vinden ze technische uitdaging, power en energie. De stijl is hardrock/punkrock met een paar invloeden van andere genres zoals blues en funk. Flashbang heeft intussen al meerdere plaatselijke contests gewonnen.
Joep & Kay

Joep en Kay, een duo afkomstig uit Neer (Limburg), Joep Reijnen (zang) en Kay Wijers (gitaar) spelen akoestische pop/rock covers van de jaren 80 tot heden.
Joep Reijnen heeft o.a. niet onverdienstelijk mee gedaan aan de The Voice Kids in 2012 en werd destijds onder de hoede genomen door Nick en Simon.

Get off my Shoes (Belgium) Catchy, meezingbare melodieën en dansbare Indiepop: dat is het recept van GET OFF MY SHOES. Dit vijftal uit Aarschot, België verweeft moeiteloos invloeden van bands als Bloc Party, Two Door Cinema Club en Foals met hun eigen kijk op popmuziek, samengebald (B) in de perfecte soundtrack bij het vallen van de bladeren en het korten van de dagen.
Sinds de zomer van 2010 groeide Get Off My Shoes uit tot een liveband met een stevige reputatie, die ze op elk van hun pakweg 150 clubshows in België, en daarbuiten weer bevestigden.
De honger naar meer, volgt vanzelf.

Cashback Deze band behoeft voor de muziekkenner uit deze regio eigenlijk geen presentatie meer. Deze jongens uit Ter Idzard / Oldeholtpade stonden 16 oktober nog op de zeer geslaagde Kroegentocht in Wolvega. Zij spelen voornamelijk covers, van bekendere bands zoals; u2, Greenday, the Romantics, kryptonite, etc.
Cashback bestaat uit: Tijn Bokma – Vocals Jan Paul de Jong – Guitar Sipke Castelein – Bass Joël Agricola – Drums / Vocals

Electric Eva  is een stevige rockband uit Zuid Friesland. Na een wervelwind van gebeurtenissen komen een aantal muzikanten bij elkaar. Met hun vette rock geluid spelen ze o.a. nummers van Rihanna, Guano Apes, Anouk en Skunk Anansie. Gierende gitaren, een pompende bas, kneiterstrakke drums en een geslepen zangeres met een dijk van een stem. Electric Eva is Rock-‘n-roll van de bovenste plank, geïnspireerd door Triggerfinger. Het dak gaat eraf.
Cheap Thrills
Keiharde Rock-‘n-roll, CHEAP THRILLS bestaat uit 4 “eigenzinnige melodieuze dames” afkomstig uit regio Den Haag en Haarlem en is ontstaan in mei 2005.
In haar bestaan heeft de band al aardig wat wapenfeiten op haar naam, zo stonden zij in juli nog op de ZWARTE CROSS. Optredens in diverse (bekende) zalen in binnen- en buitenland, voorprogramma van diverse bekende acts (o.a. van helden PETER PAN SPEEDROCK en reclamerockers GEM), een eigen demo en een videoclip.
De muziek van CHEAP THRILLS zou je kunnen omschrijven als ‘rock met ‘n rauw randje’ maar denk hierbij eerder aan AC/DC dan aan bijv. Anouk.
Het zal je niet allemaal evenveel zeggen maar terug te horen zijn zeker invloeden van: blueslegende Stevie Ray Vaughan, de stonerrockers van Kyuss, rockhelden AC/DC, de (gitaar)godinnen van Nashville Pussy en niet te vergeten Turbonegro. Dat klinkt allemaal ontzettend stoer en ruig maar de melodieuze, vrouwelijke zang maakt het toegankelijk voor een breed publiek.

Ben jij zelf muzikant, en/of heb jij een bandje die/dat beslist op de volgende editie van “Kleintje” Wolvest moet staan, neem dan contact op met Bernard Damhuis [email protected]
“Kleintje” Wolvest Pop en Cultuurpodium de MIX Wolvega ,Vrijdag 30 oktober, Aanvang: 20:00 uur. Zaal open: 19:00 uur Entree: Gratis

Bron: Jongerencentrum Pop en Cultuur Podium