Stand van zaken vliegroutes Lelystad Airport

Foto:

De uitbreiding van Lelystad Airport als ondersteunende luchthaven voor Schiphol is de afgelopen weken regelmatig in het nieuws geweest. Ook leven er vragen over de gevolgen van deze uitbreiding voor inwoners en natuur in de gemeente Weststellingwerf.

De zuidelijke gemeenten van Fryslân, waaronder Weststellingwerf, liggen in de nieuwe vliegroutes van en naar Lelystad Airport. De belangen van deze Friese gemeenten worden in dit proces behartigd door de provincie Fryslân, die de zorgen die leven in de regio begrijpt en wil overbrengen aan het Rijk.

Aan de overlegtafel met onder andere Lelystad Airport, Luchtverkeersleiding Nederland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu worden zorgen en aandachtspunten gedeeld.

De staatssecretaris heeft aangegeven de communicatie met de gebieden onder de aan- en uitvliegroutes te willen intensiveren, zowel aan de Alderstafel* met de regionale bestuurders als daarnaast in de betrokken gebieden.

Lees ook onderstaande bijlages: persbericht april, dat gezamenlijk is opgesteld door I&M en de betrokken provincies en Factsheet Lelystad Airport

*​De Alderstafel is een overlegtafel over de ontwikkeling van de luchtvaart, waar met de regionale belanghebbenden gesproken wordt onder welke condities de luchthaven Eindhoven en Lelystad zouden kunnen bijdragen aan de opvang van de groeiende vervoersvraag op Schiphol.
De Tafel is genoemd naar de voorzitter, voormalig minister en Commissaris van de Koningin van Groningen, de heer Hans Alders.