2700 wandelaars door Weststellingwerf

Zaterdag 3 juni stond Weststellingwerf weer in het teken van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Dit keer was de Kuiertocht partner van JOGG Weststellingwerf, wat o.a. zichtbaar werd in de vele drinkwaterpunten onderweg en bij de gezinstocht van 10 kilometer.

Meer dan 2700 wandelaars gingen vanuit Munnekeburen op pad om de Westhoek van onze gemeente te voet te verkennen. Onder de deelnemers waren ook de wethouders en gemeentesecretaris van Weststellingwerf. De wandeltocht voerde door de natuurgebieden Rottige Meente en Brandemeer en onder andere langs de net vernieuwde parkeergelegenheid bij de Oldelamerbrug, waar de gemeente en Staatsbosbeheer recent gezamenlijk een informatiezuil over de Rottige Meente hebben geplaatst.

De wandelaars konden kiezen uit routes van 42, 30, 20 of 10 kilometer. De laatste afstand werd door zo´n 400 personen gelopen, voornamelijk gezinnen.
Muziek en entertainment verrasten de wandelaars onderweg. De stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht organiseerde in 2002 het eerste grote wandelevenement in deze regio. Inmiddels is deze kuiertocht, die de naam van de in Weststellingwerf geboren ontdekkingsreiziger draagt, uitgegroeid tot een tweejaarlijks evenement met regionale allure. Ook op de landelijke wandelkaart neemt de Pieter Stuyvesant Kuiertocht inmiddels een vaste plaats in.