Van drie naar twee gebiedsteams

In Weststellingwerf zijn vanaf 1 september 2017 twee gebiedsteams actief: één voor Noordwolde en dorpen in de omgeving en één voor Wolvega en de dorpen in de omgeving. De Vlechtwerkers binnen de teams bieden de inwoners dienstverlening op het gebied van zorg en welzijn, jeugd en gezin, wonen, werk en inkomen.

Sinds gemeenten in 2015 verantwoordelijk werden voor de zorg en ondersteuning aan inwoners, heeft Weststellingwerf daar met drie gebiedsteams aan gewerkt. Na de evaluatie van de afgelopen twee jaar is onder meer gebleken dat de personele bezetting van de gebiedsteams kwetsbaar was. Het was moeilijk om pieken in de werkdruk en ziekte op te kunnen vangen. Door de indeling in twee teams worden de gebiedsteams robuuster en verbetert de dienstverlening aan inwoners.

Voor inwoners uit de dorpen Nijeholtwolde, Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade en Oldeholtpade is de wijziging vooral van belang. Zij vallen niet meer onder het gebiedsteam van Wolvega, maar onder Noordwolde. Bestaande cliënten zijn hiervan inmiddels via een brief op de hoogte gesteld. Een maximale reistijd voor inwoners van maximaal 15 minuten was het uitgangspunt bij de nieuwe indeling. Maar de Vlechtwerkers kunnen natuurlijk ook gewoon bij u thuis komen.

Bekijk hier onder welk gebiedsteam uw dorp valt.

Hoe bereikt u het gebiedsteam?

Heeft u zorg en ondersteuning nodig, of wilt u juist iets doen voor uw medemens? Het gebiedsteam is uw eerste loket.

Gebiedsteam Wolvega

Bezoekadres:  gemeentehuis, Griffioenpark 1, 8471 KR Wolvega
Alle werkdagen 09.00 tot 13.00 uur, woensdagmiddag op afspraak, donderdagavond 18.30 tot 20.30 uur

Gebiedsteam Noordwolde

Bezoekadres multifunctioneel centrum ‘t Vlechtwerk, Mandehof 15, 8391 BG Noordwolde
Alle werkdagen 09.00 tot 13.00 uur, woensdagmiddag op afspraak

U kunt ook bellen met telefoonnummer 14 0561 of een mail sturen naar [email protected].