SCO wint maar neemt te weinig afstand

In een tam duel waar het heilige derbyvuur ontbrak, won SCO redelijk eenvoudig van Nic./Alfacollege. Een dramatisch slecht veld waarover spelers regelmatig weggleden of struikelden en het te lage schotpercentage maakten dat de thuisploeg onnodig dichterbij kon kruipen. Door strakke coaching vanaf de zijlijn kwamen de Friezen op tijd bij de les en speelden deze wedstrijd simpel uit. Geen topwedstrijd maar de punten kunnen weer in de pocket. Volgende week speelt SCO als koploper een thuiswedstrijd tegen het vooralsnog onbekende maar ook nog ongeslagen Tempo uit Alphen aan den Rijn. Dan wordt echt duidelijk waar de AegleAcht staat.

Met een afstander opende de niet fitte Britt Rottink deze wedstrijd. Een fikse griepaanval had haar de hele week in bed gehouden maar vandaag was ze met behulp van pijnstillers en onstekingsremmers voldoende opgekalefaterd om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Na een vrije bal van Menno de Vries scoorde captain Pascal Frieswijk uit de aangeef de 0-2. De tweede aanval had meer moeite om tot goede scoringskansen te komen en hoewel de verdediging weinig weg gaf, Julian en Pascal Frieswijk veroverden bijna alle ballen in de rebound, scoorde de thuisploeg via een afstander 1-2. SCO was kwalitatief de bovenliggende partij en via de heren Julian Frieswijk, 2x Menno de Vries en Henk Jan Bakker, die fraai via een indraaisprong zijn tegenstander het bos instuurde, liepen de Stellingwervers weg naar 1-6. Na een score van Nic. bouwden de Friezen via opnieuw Britt Rottink, Pascal Frieswijk vanaf de stip en Anouk Hoekstra met een zuiver schot, de voorsprong uit naar 2-9. De Groningers kwamen er niet aan te pas en de AegleAcht leek op weg naar een gemakkelijke overwinning. De gebroeders Frieswijk heersten in de rebound waardoor de spitsen regelmatig een herhaalschot konden nemen. Maar het scoringspercentage was vanmiddag aan de magere kant. Via opnieuw Menno de Vries die goed in positie werd gezet door Britt Rottink, een dof dreunende afstander van Iris Hulzebosch, die en passant Nienke vd Windt volledig aan banden legde, en een zuiver schot van Anouk Hoekstra liep SCO weg naar een 5-12 ruststand. Een goed gespeelde 1e helft waarbij de gasten minimaal 5 doelpunten  meer hadden moeten scoren.

Nadat Annick Koning zich na een onhandige actie revancheerde met een zuivere treffer recht voor de korf deed Nic. via Kevin van Haastrecht wat terug. Na 7-13 was het Menno de Vries die de inhaalrace van de Stadjers ontregelde door na een doorbraak de bal uit stilstand met een bovenhandse lay-up door de mand te schieten. Coach Flokstra bracht de eeuwig afscheid nemende Niels Tamminga om meer rebounddruk te geven contra Julian Frieswijk. Anouk Hoekstra scoorde uit een vrije bal en Britt Rottink killde professioneel een energieke doorbraak van Annick Koning die de overname actie met een snelle doorpass ontweek. De Martinistedelingen schakelden over naar het hun vertrouwde achterverdedigen en kropen van daaruit onnodig dichterbij naar 14-17 omdat de scores bij SCO moeizaam tot stand kwamen. Een felle Aegle Frieswijk coachte met name zijn 2e aanvalsvak en zette duidelijk de patronen uit. Na een nieuwe score van Anouk Hoekstra, waarop de Groningse aanwinst van LDODK totaal geen vat kreeg, kwam Femke van Zwol in het veld voor Annick Koning om verse power in het team te pompen.

Nadat de thuisploeg profiteerde van struikelpartijen bij SCO rechten de Friezen hun rug en via opnieuw Anouk Hoekstra, Pascal Frieswijk die een doorbraak van Menno de Vries verzilverde en weer een vrije bal van Anouk Hoekstra liepen de Friezen weg naar 16-20. Annick Koning en Femke van Zwol wisselden elkaar bij elke vakwisseling af. Via een dubbele score van Menno de Vries behaalde de AegleAcht een dik verdiende overwinning. Hoewel geen topwedstrijd, de punten konden met een goed gevoel in de kofferbak. Na de wedstrijd komende zaterdagmiddag tegen Tempo wordt het een stuk duidelijker hoe de krachtsverhoudingen in deze competitie liggen. De AegleAcht zit op het goede spoor en met steun van de achterban kan het een heel eind komen…

bron kvsco Hans

Scores: Menno de Vries 6, Anouk Hoekstra 5, Britt Rottink 3, Pascal Frieswijk 3(1),  Annick Koning 2, Henk Jan Bakker 2, Iris Hulzebosch 1,