Lindewijk staat sportief weekend te wachten

Wolvega – De Lindewijk staat weer een sportief weekend te wachten. Zaterdag gaan bijna 600 hardlopers, jong en oud, de strijd met elkaar aan tijdens Rondje Lindewijk. Zondag wordt er geraced tijdens de paardenmarathon van Oldeholtpade-Lindewijk.

De jongste deelnemers lopen zaterdag de kabouterrun van 500 meter. Daarnaast zijn er de kidsrun (1 kilometer) en de beide lopen van vier en acht kilometer, dezen gaan zowel door als rond de wijk. De organisatie van Rondje Lindwijk ondersteunt elk jaar een goed doel. Dit jaar is het het nationaal MS-fonds.
Om 13:30 uur gaat de wedstrijd van start. Rond 15:00 uur is het de beurt aan de vier en acht kilometer lopers.

Paardenmarathon

Wordt er zaterdag nog een wedstrijd tussen mensen gelopen, geldt voor zondag dat de Lindewijk decor is voor het jaarlijkse paardenspektakel. Ruim 50 deelnemers hebben zich opgegeven, de combinaties nemen in de Lindewijk een drietal hindernissen. Dezen staan ter hoogte van de Kommavlinder. Er wordt door de ruiters gestreden voor de Lindewijkwisselbokaal.

Verwacht wordt dat de combinaties rond 12:00 uur binnen komen in de Lindewijk. Middels een paardentram kan het publiek gratis tussen de Lindewijk en de Hindernissen in Oldeholtpade worden vervoert.