SCO zondagmiddag in de Steense

De laatste wedstrijd in eigen huis. De inmiddels veilig gespeelde AegeAcht krijgt koploper AW/DTV op bezoek. Afgelopen weekend noteerden de Mokumers een opmerkelijke uitslag in de derby tegen Rohda. In de stadsderby in de Gaasperdamhal kregen de roodzwarten met 11-19 klop van de geelzwarte brigade van Taco Poelstra. Dat een favoriet verliest kan, Sven Kramer kan daar over mee praten. Maar 11 scores in eigen huis voor de nummer 1 in de hoofdklasse is meer dan opmerkelijk. Was hier ook sprake van een Jillert Anemaatje??? Of zijn de beide geplaatsen aan het rekenen geslagen en kijken ze met een schuin oog naar de parallelle klasse om bepaalde teams in de kruisfinale te kunnen ontlopen? Mede koploper Groen Geel keerde immers zonder punten terug uit Wageningen.

Hoe dan ook, in de uitwedstrijd kwam de AegleAcht nipt tekort. Een loepzuivere Steffen Pang kreeg teveel ruimte en knalde AW/DTV naar een benauwde overwinning. Aegle Frieswijk heeft aangegeven dat hij niet tevreden is met het feit dat SCO 1 veilig is en er dus niets meer voor de Friezen op het spel staat. Hij wil 4 punten uit de laatste twee wedstrijden en hoopt op misstappen bij Wageningen en Rohda waardoor de Stellingwervers nog kunnen klimmen op de ranglijst. Een onrustige start en blessures halverwege de competitie zorgden ervoor dat de hooggespannen verwachtingen niet waar gemaakt zijn. De talentvolle Friese formatie moet hoger eindigen dan de plek waarop ze vorig seizoen ook de competitie afsloten.

Het gas moet er dus weer op. Dynamiet en kruitdampen over de houten vloer en gaan voor de overwinning. Als mooi afscheidspresentje van het trainersduo aan het thuispubliek in Wolvega.Ttrakteren op een lekker duel. Het kan een mooie middag in de Steense worden…

Hans

bron: kv SCO