Sociaal Duurzaam Weststellingwerf: “Provincie: sta kleine windmolens toe”

WOLVEGA – Boerin Marianne Veenhouwer uit Spanga beaamde woensdagmiddag in het Provinsjehûs om een ruimere norm voor molens. Met een molen van 21 meter hoogte kan ze in de energiebehoefte van haar eigen bedrijf voorzien. Afgelopen woensdag had de provincie commissievergadering waarin er nog geen meerderheid is voor tiphoogte van 21 meter. Organisaties uit de hoek van de landbouw en eigenaren van windmolens vinden dat zinloos. Volgens hen is er geen markt voor zulke kleine molens waaraan de provincie nu vasthoudt.

De politieke partij Sociaal Duurzaam Weststellingwerf heeft in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat kleine windmolens in samenspraak met de dorpen toegestaan kunnen worden. Dit is ook de hoogte van de molens die op dit moment in Groningen geplaatst mogen worden. SDW wil de druk opvoeren voor en achter de schermen om ervoor te zorgen dat er wel ruimte is om goede kleine windmolens neer te zetten.

Mensen zijn hier mee bezig, dorpen willen dit graag

aldus Jan Driesse nummer zes op de lijst van SDW. De kersverse politieke partij die voortkomt uit de PvdA, VVA en Weststellingwerf Natuurlijk! wil de snelheid erin houden met het verduurzamen van de samenleving in Weststellingwerf.

In Groningen zijn ze hier al volop mee bezig. Op de website www.eazwind.com kunt u zien hoe deze windmolens eruit zien.