Provinciale Staten bezoekt Bestemming Noordwolde

Afgelopen woensdagmiddag brachten leden van de provinciale staten van de provincie Fryslân een bezoek aan Noordwolde. Sinds 2010 werken de gemeente Weststellingwerf, inwoners van het dorp werken en de provincie Fryslân nauw samen aan een mooier en leefbaarder Noordwolde.

Bestemming Noordwolde
Al vanaf 2011 wordt gewerkt aan de verbetering van de leefomgeving en positie van de inwoners van Noordwolde. Het project zet in op daling van de werkloosheid, stijging van het gemiddelde inkomen en stijging van de deelname aan de samenleving door de inwoners. De wethouders Cor Trompetter en Jack Jongebloed informeerden de statenleden over het ontstaan van het project Bestemming Noordwolde, de resultaten die daarin gehaald zijn en de projecten waar de komende tijd aandacht aan zal worden besteed. Wethouder Trompetter belichtte daarbij de samenwerking met de GGD Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar in het project Vitale Regio waar de komende 3 jaar gezondheidspreventie centraal komt te staan in het dorp. Project Noordwolde; de initiatieven Naast dit thema zijn er projecten opgestart om inwoners op verschillende manieren te stimuleren naar werk of vrijwilligerswerk. In Bestemming Noordwolde is eveneens aandacht voor het versterken van de verbinding tussen inwoners in de wijk of in de straat.

Bovendien is met de ondernemersvereniging (OVN) is een samenwerking op gang gebracht om het ondernemersklimaat in Noordwolde te versterken en uit te dragen.  Plaatselijk Belang De Eendracht benadrukte de positieve verandering die Bestemming Noordwolde op gang heeft gebracht en waardoor er ook in fysieke zin veel in het dorp is opgeknapt, zoals bijvoorbeeld het nieuw ingerichte Manauplein en de kruising Hoofdstraat-Oost/Rotanstraat. Als inwoner van Noordwolde vertelde Jan de Vries enthousiast op welke wijze hij aan de slag gaat, als medewerker van het gebiedsteam, om in gesprek te gaan met mede dorpsbewoners die langere tijd zonder werk of netwerk zitten.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Team Communicatie, telefoon
0561-691390 of [email protected].

Wethouder Trompetter reikte aan oud statenlid en initiatiefnemer van de provinciale betrokkenheid, Geart Benedictus de eerste versie van het nieuwe magazine van Bestemming Noordwolde uit. Dit magazine is voor alle inwoners in en rondom Noordwolde waarin elke keer enkele initiatieven beschreven en toegelicht worden. Na het werkbezoek aan Noordwolde reisde het gezelschap door naar Oosterwolde en Haulerwijk. Deze dorpen maken net als Noordwolde deel uit van het overkoepelende project Aandachtsgebieden