Wij zoeken nieuwe stembureauleden

Op 21 maart 2018 zijn de  verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Op hetzelfde moment wordt er ook een raadgevend referendum gehouden. In Weststellingwerf hebben we 23 stembureaus. Op elk stembureau zitten minimaal drie personen die het stemmen in goede banen leiden. Dit noemen we stembureauleden.

Wil jij stembureaulid worden?

Wat doet een stembureaulid?

De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur. Als stembureaulid zorg jij dat de stemming op jouw bureau goed verloopt. Samen met de andere stembureauleden neem je de stempassen in, controleer je het ID-bewijs van de stemmer en reik je  de stembiljetten uit. Ruim van te voren krijg je op het gemeentehuis een uitleg over wat je precies moet doen, deze bijeenkomst is verplicht en duurt één dagdeel.

Wie kan stembureaulid worden?

Ben je 18 jaar of ouder, woon je in Weststellingwerf en ben je op 21 maart beschikbaar? Dan kun je je aanmelden.

Moet ik de hele dag aanwezig zijn?

Je zit een dagdeel op het stembureau én je bent aanwezig bij het tellen van de stemmen vanaf 21.00 uur.

Krijg ik een vergoeding als stembureaulid?

Ieder stembureaulid krijgt een vergoeding van  € 120,- (dagdeel + tellen) en een lunch- of maaltijdvergoeding.

Wie zoeken we nog meer?

Voor enkele stembureaus in Wolvega en Noordwolde zoeken we alleen tellers. Wil jij helpen bij het tellen van de stemmen na 21.00 uur? Ook dan kun je je aanmelden. Hiervoor krijg je een vergoeding van € 30,-.

Hoe kan ik mij aanmelden als stembureaulid of teller?

Aanmelden kan tot 5 januari 2018 via dit formulier. Je aanmelding is geen garantie dat je ook geplaatst wordt. Misschien kom je op de reservelijst. Je hoort dit begin februari.

Meer weten?

E-mail: [email protected] of telefoon: 140561