SCO trakteert op een echte shootout

Foto: .

Het dreigde als een nachtkaars uit te gaan. Na een flitsende start aan het begin van de 2e seizoenshelft ging SCO de laatste 2 wedstrijden roemloos koppie onder. Maar vandaag stond de AegleAcht er weer. De Gelrenaren werden flink uitgedaagd en moesten vol aan de bak om niet K.O. in Friesland te gaan. In deze energie slurpende wedstrijd krabbelden de gasten in de 2e helft op en leken alsnog toe te slaan. Maar een bijna uitgetelde Frieswijkbrigade rechtte de rug en sleepte een meer dan verdiend gelijkspel uit het vuur. De degradanten zijn bekend, het kampioenschap lijkt naar de Amsterdammers te gaan maar de Wageningers hebben nog een kleine kans om volgende week in polonaise de berg op te hossen.

SCO begon in de vertrouwde opstelling. Na losse flodders over en weer was de wedstrijd voor Kim van Dalen voorbij. Een liesblessure maakte verder spelen onmogelijk waardoor Anouk Hoekstra naast Britt Rottink geposteerd werd in het vak dat verder bestond uit Henk Jan Bakker en Wessel Mulder. Na de openingstreffer van de gasten scoorde Jubilee Jantine Hoogeveen in haar laatste thuiswedstrijd vanaf de achterlijn. Naast haar stond Annick Koning in het 1e aanvalsvak samen met Sjoerd Tel en Pascal Frieswijk.

Tot 3-3 ging het gelijk op maar toen kreeg SCO de overhand door snelle, diagonale passing en het goed gebruik maken van het achterveld. Britt Rottink, Henk Jan Bakker, Sjoerd Tel en Pascal Frieswijk profiteerden en schoten SCO naar 8-3 waarna de gasten in een time out vluchten. Wageningen leefde even op maar via opnieuw Sjoerd Tel en Britt Rottink liepen de kobaltblauwen weg naar 10-5. Die marge konden de Friezen niet vasthouden. De Gelrenaren krabbelden op maar net voor rust vuurde Wild Wessel Mulder na een snelle combinatie over alle schijven een perfect schot door de mand  en kon op 17-14 de kleedkamers opgezocht worden.

Het was na rust even zoeken naar de juiste patronen. De thuisploeg opende via Handy Henk Jan Bakker, die vanmiddag met scherp schoot. 18-14. Maar verdedigend had Henk Jan het lastig tegen de net zo scherp schietende Lucky Luke vd Kuilen. Die produceerde in de omschakeling zijn 5e en 6e doelpunt waardoor het 18-16 werd. De druk lag bij Wageningen die punten moesten halen om zicht te blijven houden op het kampioenschap. Zij sloten op 18-17 aan. De weer hardwerkende Wild Wessel, die niet altijd even gelukkig is in zijn keuzes, knalde de belangrijke 19-17 op het bord. Weer schoot Lucky Luke raak waarna de wisselcarrousel op gang kwam. Rifle Rik Brouwer tegen Steady Sjoerd Tel. De onverzettelijke captain Pascal Frieswijk liet zien niet alleen van de stip te kunnen scoren. Hij poeierde vanaf de zijlijn de 22-19 binnen. De gasten slopen dichterbij op 22-21 waarna Femke van Zwol voor Anouk Hoekstra kwam.

Nadat Sjoerd Tel een schot van Rik Brouwer blokte schoot Henk Jan de 23-21 binnen, mocht Britt Rottink even tot rust komen en kwam Anouk Hoekstra op haar plek. Lucky Luke leek zijn kruit te hebben verschoten maar naast hem staat nog een scherpschutter in het vak. Sneaky Steven Landman stond op en bracht de teams met zuivere schoten in evenwicht. Britt werd terug gewisseld om Henk Jan weer in stelling te kunnen brengen. Hij scoorde 24-23 waarna coach Jacko Vermeer een nieuwe troef binnen de lijnen bracht voor sterspeler Jasper Broenink. De troef werd goed uitgespeeld en scoorde waarna hij gelijk weer mocht gaan zitten.  Pascal stipte 25-24 waarna Sneaky Steven de stand met een onderhandse éénhandige doorloper gelijk trok.

Wessel voelde dat hij nog een score in zijn vingers had. Hij riep zijn ploeggenoten om hem aan te spelen en knalde met overtuiging de 26-25 binnen. De troef werd weer binnen de lijnen gebracht en opnieuw verzaakte hij niet. 26-26. Toen even daarna Sneaky Steven vanaf de heup opnieuw raak schoot leek SCO om te vallen. Maar er is gelukkig gerechtigheid. De coachingstaf zette in een time out het laatste aanvalspatroon uit. Anouk Hoekstra was het eindpunt en zij knalde de gelijkmaker binnen. Voor de 4e keer dit seizoen remise. En voor SCO een meer dan terecht gelijkspel. Dit eerste punt in de nieuwe korfbalarena kan met glans bijgeschreven worden.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen waar de AegleAcht AW/DTV nog van het kampioenschap kan houden. De druk ligt bij de Mokummers die aan een punt voldoende hebben. Het is nog een wedstrijd waar het ergens om gaat. De kaars bij SCO kan nog even blijven branden…

Hans

Scores: Henk Jan Bakker 7, Pascal Frieswijk 6(4), Britt Rottink 3, Sjoerd Tel 3, Wessel Mulder 3, Jantine Hoogeveen 2, Anouk Hoekstra 2, Annick Koning 1

 

bron: k.v.SCO